Europos Sąjungos duomenimis, apie 80 proc. iššvaistyto maisto sudaro maistas, kuris buvo tinkamas vartoti, o dėl ligų ir kenkėjų pasaulyje prarandama iki 40% augalinių produktų, kurie galėjo tapti maistu. Maisto švaistymas – opi socialinė, ekologinė ir ekonominė problema.
Neatsakingas išteklių vartojimas apriboja galimybes padėti tiems, kuriems pilnavertis maistas yra neprieinamas arba prieinamas sunkiai, didina CO2 emisijų išmetimą ir kainuoja brangius planetos išteklius – ar žinojote, kad vienam obuoliui užauginti reikia 70 l vandens?
Šiandien minime Tarptautinę informavimo apie maisto švaistymą dieną – tai svarbi proga prisiminti, koks svarbus yra visuomenės sąmoningumo ir atsakingos mitybos įpročių ugdymas, rūpinimasis pasėliais ir jų apsauga nuo ligų, kenkėjų bei mokymasis išradingai panaudoti maisto likučius – šios priemonės prisideda tvaresnės ateities kasdienių išlaidų mažinimo.